top of page
67315AB2-34B0-4958-9C25-C7143F54C0E9.jpe

TRISTESA I ALEGRIA

Tècnica: dibuix i color amb ombres i llums.

App: Procreate

Duració: 1 min 53 segons

Música: Changes - Fiftysounds

P R E P R O D U C C I Ó

​Idea inicial i objectiu

La rutina és un patró que repetim a diari. Arribem a un nivell on ens oblidem de preguntar-nos si som feliços fent el que fem. Potser ja és hora de canviar el que no ens agrada i començar a viure com volem.

Storyline

La protagonista es desperta cada matí, es vesteix, surt de casa i agafa el tren per anar a l’oficina a treballar davant l’ordinador. Això ho repeteix cada dia fins que decideix aturar aquesta rutina i canviar-la. D’aquesta manera, és feliç.

De manera alternada, hi ha escenes d’un cub de rubik en moviment, el qual no es completa correctament fins que la protagonista no canvia la seva manera de viure a una la qual la fa feliç. Llavors, el cub de rubik es completa.

 

Es tracta d’una metàfora on es compara la rutina amb els moviments d’un cub de rubik i la felicitat amb la seva resolució.

Guió literari
La protagonista es desperta per l’alarma del mòbil, es vesteix, agafa la maleta i surt de casa caminant cap al tren, l’agafa i va a treballar. Es nota que està trista. Al vespre torna a casa i es posa a dormir, aquesta rutina no li agrada i l’esgota. Als següents dos dies passa el mateix, fa la mateixa rutina sense ganes ni motivació. Finalment, al dia 100 tot canvia: es desperta amb un somriure a la cara, abans que soni el despertador, surt de casa amb cascos escoltant música i camina fins que s’atura davant d’un paisatge bonic per on es veu la sortida del sol. Somriu, és feliç. El cub de rubik que ha estat en moviment tots aquests dies, per fi es completa correctament.

Escaleta

Captura de Pantalla 2021-10-21 a les 21.36_edited.jpg
Captura de Pantalla 2021-10-21 a les 21.37.01.png
Captura de Pantalla 2021-10-21 a les 21.37_edited.jpg

Guió tècnic

Captura de Pantalla 2021-10-21 a les 21.47_edited.jpg
Captura de Pantalla 2021-10-21 a les 21.47_edited.jpg
Captura de Pantalla 2021-10-21 a les 21.47_edited.jpg
Captura de Pantalla 2021-10-21 a les 21.48_edited.jpg

Storyboard

P R O D U C C I Ó

Disseny de personatges

IMG_1021.JPG
IMG_1021.JPG

Primer esbós de les facions de la cara de la protagonista. Fet digitalment amb Procreate.

IMG_1021.JPG

El primer que es va decidir va ser que la protagonista fos jove, així ens representa més a nosaltres: els adolescents. D'aquesta manera ens podem sentir identificats amb ella més fàcilment i podem veuren's reflexats en el que ella experimenta.

IMG_1146.JPG

Imatge d'un dibuix en procés. Escena del dia 100 on es posa els auriculars i es disposa a canviar la seva manera de viure per tal de ser feliç.

Esbós del dibuix final.

Resultat final de la primera escena del curt on surt la protagonista.

Ha estat realitzat a partir dels esbossos dissenyats anteriorment.

S'hi ha afegit color, ombres, llum i textures a la cara, cabell i roba.

Animació

Aquest curt està realitzat amb la tècnica més complexa de totes les que hem utilitzat en aquesta saga de 4 curtmetratges.

Ha resultat un procés de més de 70 hores invertides només de dibuix. 

IMG_0918.jpg
IMG_0925.jpg

La primera escena en la que es va treballar va ser la del cub de rubik. Tota una sèrie de moviments (5 en total) que es van repetint al llarg del curtmetratge, fins a completar-se del tot. 

La idea inicial era fer unes mans al voltant del cub, però després de hores i hores de dedicació, i sense haver estudiat ni haver vist referents de com són realment els moviments d'un cub de rubik, no hi va haver èxit. Les imatges no tenien sentit, deguda a les proporcions poc adequades, els gestos forçats i les males perspectives que acabaven tenint les peces del cub al girar.

​És per això, que a partir d'un vídeo publicat a Youtube on el cub de rubik es completava, es va poder adaptar-ho al curt.

IMG_1275.jpg
IMG_1276.jpg

A partir d'aquí es comencen a utilitzar referents per a tot tipus d'accions les quals requereixen cert moviment.

D'aquesta manera no es perd temps imaginant i deduïnt com representa que ha de ser el que s'està creant. També ajuda a no equivocar-se ni a cometre errors durant el procés.

IMG_0974.JPG
IMG_0975.JPG
IMG_0995.JPG

Escena on s'apaga l'alarma.

Esbossos fets a partir de la base de fotogrames d'un vídeo nostre on una mà fa el gest de tocar la pantalla del mòbil amb el dit.

Seguidament els esbossos resultants es van posar dins l'animació, se'n van crear alguns entremig (ja que sinó hi havia molta diferència entre un fotograma i el següent, per tant no hi havia tanta fluidesa en el gest.)

IMG_1033.JPG

Escena on surten els peus de la protagonista baixant del llit.

Aquests esbossos estan fets a partir d'un vídeo de Youtube on també surten els peus d'una dona arribant a tocar el terra, vist des de la mateixa perspectiva que s'ha utilitzat en l'escena del curt.

P O S T P R O D U C C I Ó

Edició

L'edició del curt s'ha realitzat amb el programa Final Cut.

No ha resultat una tasca difícil, simplement s'han ajuntat els diferents clips, ja que dins de Procreate cada escena es fa en un "canvas" diferent, s'hi ha afegit la música corresponent, en aquest cas: "Changes" de la web de música gratis sense drets d'autor "Fiftysounds".

Al haver-hi diferents escenes que es repeteixen a diari però cada vegada a un ritme més ràpid, la gran majoria d'elles s'han hagut de retallar i extreure'n la part menys necessària, ja que si es segueix el ritme del curt, no poden sortir senceres com ho fan durant el Dia 1. Per tant també s'ha hagut d'afegir aquesta tasca de retallar-les per tal de donar ritme i no causar que el públic deixi de prestar atenció.

Presentació i distribució
El curt Tristesa i Alegria, com la resta dels de la sèrie, està penjat a Youtube, perquè tothom pugui visualitzar-lo.

També es fa certa publicitat al compte d'Instagram de l'empresa.

FLASHINK PRODUCTIONS - Núria Soler i Martina Tristany

  • Instagram
  • YouTube
bottom of page