top of page
67315AB2-34B0-4958-9C25-C7143F54C0E9.jpe

EMPRESA

CREACIÓ D'UNA PRODUCTORA

Abans de començar a elaborar res, s’ha de partir d’una base. És per això que es va començar a treballar en la creació d’una empresa, en aquest cas productora. D’aquesta manera s'obté un nom i logo que identifiqui a la productora amb la seva feina i la diferenciï de la resta.

 

Totes dues coincidim en tenir interès per la psicologia, el funcionament de la ment i sobretot la salut mental. I des d’un principi això va ser el desencadenant del projecte. Ens va agradar la idea de poder formar una empresa relacionada amb aquests temes de manera que tingués sentit elaborar un curt on es parlés d'ells.

Recerca del nom

Inspiració en noms d’altres productores d’audiovisuals. Moltes d’elles tenen el seu nom seguit de les següents paraules:

És així com es va decidir que la nostra productora també tindria una d’aquestes tres paraules al darrere. Un cop decidit el mot del davant, es miraria quina de les tres opcions hi encaixa més.

Feel, mind, think, emotions, psyco, etc, van ser els primers termes en que es va pensar com a nom. No n'hi havia cap que ens convencés del tot, fins que fixant-se amb la paraula think es va veure que conté la paraula ink que en anglès significa tinta. Es volia que això formés part del nom, ja que el projecte de la productora és elaborar curts animats, és a dir dibuixats.

Feelink, emotionink, mindink, etc, cap d’aquestes barrejes agradava completament. És per això que es va recórrer a pensar que la productora crearia curtmetratges curts i ràpids. Per tant, assolirien la seva funció de ser vistos i entesos en un plaç curt de temps.

Fastink, ShortinkFLASHINK!

(Flash + Ink)

 

FLASHINK PRODUCTIONS!

unnamed.jpg

En aquest cas, es refereix a flash com a rapidesa.

(Igual que s'ha utilitzat en el super heroi Flash de DC Comics, qui poseeix super velocitat).

D'aquesta manera el nom de la productora estableix una relació entre la tinta, el dibuix, el procés creatiu i després l'objectiu final de transmetre un missatge clar i ràpid.

Creació del logo i els colors de la marca

El primer que es necessita saber és la paleta de colors que s'utilitzarà. Evidentment el color que té el logo també ha d’encaixar amb els colors de la web i de tot el que es relaciona amb aquesta mateixa productora.

Es va cercar informació sobre els diferents significats que té cada color. El que es coneix com la psicologia del color.

Va ser llavors quan es va arribar a la conclusió de que el color més adient per a aquesta ocasió és el blau, ja que transmet aquest esquilibri, tranquilitat i harmonia que es busca. 
Amb, l'app d'Ipad, Procreate es va començar a dissenyar possibles logos:

0__p_PD6FX9vxoF8HO.jpeg
Creació Marca.png

Finalment va resultar el nostre logo final: el dibuix d'una taca de tinta amb diferents tons de blau i a sobre el nom.

Les lletres són de dues tipologies diferents, aquestes permeten alternar-les al lloc web i als documents.

Per aconseguir la paleta definitiva, es va introduir la imatge del logotip a una web que extreu els colors i diu el codi (HEX) d'aquests.

Tot això queda explicat en aquest document del costat esquerra.

686D3357-EC2E-4008-BAA1-8FF33B1892B6.jpeg
IMG_2173.PNG

CREACIÓ DE LA SAGA

Ara sí, ja es pot pensar tot el concepte que engloba els curtmetratges que es volen elaborar.

Recerca del tema

 

Ens hem centrat en la ment, concretament en les emocions.

És per això que s'han elaborat quatre curtmetratges que parlen de cinc emocions principals, les quals són:

  •     ràbia

  •     tristesa i alegria

  •     fàstic

  •     por

delreves-1024x538.jpg

Cada un dels curts, transmet un missatge positiu i constructiu relacionat amb aquella emoció que li pertany. Cada una d'aquestes emocions és diferent, és per això que cada un dels curts estan elaborats amb una tècnica de dibuix diferent. D'aquesta manera, a part d'intentar transmetre diferents missatges de maneres diferents, podem experimentar i aprendre a animar estils diferents de dibuix, realment és tot un repte.

Decisió del nom

Quin nom hi posem a la saga?

Després d'estones de plantejament i búsqueda, es va arribar a la frase: "Kind of Mind", en anglès significa "tipus de ment".

Encaixa perfectament amb el que es busca: diferents tipus d'emocions, diferents tipus de dibuix, diferents maneres de transmetre, diferents missatges per transmetre. Tot el projecte es redueix a experimentar amb diferents tipus d'idees i conceptes.

I, efectivament, el segon terme "mind", encaixa plenament amb les emocions que són tractades, amb tot el que es parla, tot ho tenim dins la ment.

Elaboració del logo

Ha de ser minimalista, d'aquesta manera té coherència amb el logo de l'empresa Flashink Productions i també amb la seva essència. 

Pluja d'idees, anar variant la mida, la posició i la orientació de les lletres fins a arribar a la setena i pràcticament definitiva opció.

Logo final:

Untitled_Artwork 6.jpg

Lletres en majúscules

Tot de color negre

IMG_3221.PNG

Senzillesa

Elegància

Les "N" del revés

"K" del revés

SALUT MENTAL - Idea de tèmatica no portada a terme

La idea inicial que es va tenir sobre la temàtica del curt (en aquell moment només espensava en elaborar-ne un) va ser la salut mental, des del punt de vista infantil.
 

Es va realitzar una trobada amb la psicopedagoga de l’institut, l'Ester.

Des d'on es va extreure molta informació com:  la varietat de motius que hi poden haver darrere d’una sessió amb el psicòleg, la descompensació hormonal que és més comuna en l'adolescència, la frustració, les preguntes que es solen fer per part d'un psicòleg en una sessió, canals i webs on extreure-hi informació, etc.

Els elements més destacats de la reunió van ser dos:

  • L'Ester va recomanar centrar-se només en un tema més concret, que es busqués informació d’aquest i que es miressin diferents curts. Ja que el treball era de modalitat artística i no el de recerca tradicional, cosa amb la que vam estar d'acord.

  • Va explicar que les emocions bàsiques són: tristesa, alegria, por, ràbia i fàstic, i la resta es construeixen a partir d’aquestes. El que ens va obrir els ulls i d'on va sorgir KIND OF MIND.

La proposta inicial

Tractar la importància d’anar al psicòleg i tractar també la salut mental, el missatge que vagi més enfocat pels infants. La idea és investigar una mica en el tema, per així poder fer una història més nutrida i realista. Tenir coneixement dels trastorns o problemes que més afecten als nens i nenes, i quina és la visió d’aquests i del seu entorn al haver d'anar anar al psicòleg.

Pluja d'idees inicial

- El nen o nena protagonista es presenta davant del local on va al psicòleg
- Una escena on es veu la seva mà tocant el timbre o la porta
- El o la psicòloga li ensenya diferents imatges on el protagonista ho veu tot negatiu
- S’ha de poder saber quin és el problema que té el protagonista
- Final feliç
- Sense diàlegs i Música de fons a crear 

Amb aquest aspecte queda plasmada la importància i la veritat d'un procés creatiu, comença a partir d'una idea i evoluciona notablement.
 

FLASHINK PRODUCTIONS - Núria Soler i Martina Tristany

  • Instagram
  • YouTube
bottom of page